Jadłospis

kwiecień

14-18 kwietnia
22-25 kwietnia
17-21 marca
24-28 marca
31-04 marca / kwietnia
07-11 kwietnia
17-21 lutego
24-28 lutego
03-07 marca
10-14 marca
20-24 stycznia
27-31 stycznia
03-07 lutego
10-14 lutego
23-27 grudnia
30-03 grudnia / stycznia
06-10 stycznia
13-17 stycznia
25-29 listopada
02-06 grudnia
09-13 grudnia
16-20 grudnia
28-01 października / listopada
04-08 listopada
12-15 listopada
18-22 listopada
30-04 września/października
07-11 października
14-18 października
21-25 października
02-06 września
09-13 września
16-20 września
23-27 września
  • Dzieci maja dostęp w ciągu dnia do wody źródlanej z dystrybutorów.
  • Jadłospis z przyczyn niezależnych może ulec nieznacznej modyfikacji.
  • W artykułach spożywczych stosowanych do przygotowania posiłków w przedszkolu mogą znajdować się „alergeny ukryte”.

Wykaz alergenów oznaczonych w jadłospisach:

  1. zboża zawierające gluten
  2. skorupiaki
  3. jaja
  4. ryby
  5. orzechy ziemne
  6. soja
  7. mleko
  8. orzechy
  9. seler
  10. gorczyca (musztarda)
  11. ziarno sezamowe
  12. dwutlenek siarki
  13. łubin
  14. mięczaki
Wiem co jem